Inte min dag idag heller

Och allt började i skolan, på näst sista timmen ... Min kusin har halstabletter i sitt pennfack, och då ville en av mina kompisar ha en, och då helt plötsligt fick jag sjukt ont i halsen!

Efter skolan hade jag fortfarande ont i halsen, men min fina mamma hade åkt och köpt Zyx till mig, men det gjorde bara allt värre ...

Så idag när jag var i Jönköping så hade jag ont i halsen, hela tiden ... Inte så kul och ska ta ch dricka ett glas o'boy eller något för att min hals ska må bättre, det enda problemet är väl att vi inte har någon mjölk ...

Åh, hatar verkligen att ha ont i halsen.

Idag hälsade jag inte på min Plutt i varje fall, och saknar honom redan!
Imorgon måste jag dit, han gör mitt liv bättre och utan honom = ingen mig.


Grindes svans

Grindes svans är verkligen helt underbar!
Älskar den!
Jag tvättade ju den ordentligt i söndags, efter det sprayade jag på ganska mycket pälsglans, sen flätade jag den och ja. Senare på kvällen tog jag ju då ur flätan.

Men alltså, man behöver nästan inte borsta nu! Bara med en vanlig borste för den är helt tovfri, och jag älskar det!


Så här lockig, fin och mjuk blev den efter en inbakad fläta!

Nu ska jag fortsätta att bada den en gång i veckan (försöka) så hoppas jag att den fortsätter vara så underbar som den är nu och att den växer snabbare och mer!

Livs levande skönheter

Nu när jag sitter här så märker jag faktiskt hur sjukt mycket Bullz och Smulz betyder för mig, Bullen och Smulan, Smulan och Bullen.
Dem ligger mig tätt om hjärtat, och det skulle vara tråkigt att vara i stallet på somrarna (året runt också för den delen) när hästarna är på sommarbete. Dem finns alltid där och om man känner sig deppig och sitter någonstans hör man snart jamande och ser (oftast) Bullen komma springande mot en, det värmer!


I vintras fick Bullen problem med ögat, det är därför det ser ut som det gör.

Men utseendet spelar ingen roll, han kan lika gärna få ha två ben jag kommer ändå älska honom lika mycket, för den personligheten som Bullen har, det har nog ingen katt! (Min älskade Lizzy då, men hon finns ju inte i livet längre ...)

Sen har vi Smulan, som har funnit på Sävsjö Ridklubb så länge jag kan minnas, hon har alltid vart där, alltid.

Mobilbild (!) och ny favorit på Smulan.

Smulan & Bullen, forever.

Skillnad

Tänk egentligen, hästar är otroligt snabba! På bara några sekunder kan dem ha kastat av en ryttare, på bara några sekunder kan dem ha skadat sig, på bara några sekunder kan dem ha galopperat tvärs över en hel äng. Vi snackar inte om minuter, vi snackar om dyrbara och underbara sekunder som vi tillbringar med detta underbara djur!


Om man ser den här bilden tänker man ju att han är så fin och gullig med spetsade öron!

Den här bilden togs precis efter, då har han alltså hunnit vrida öronen så han ser lite mindre gullig ut.

För er då såklart!
För mig är han ju alltid den gulligaste och finaste, även om han är inkletad i bajs eller vad som helst!

Snart mina!

Idag efter skolan hämtar min mamma och min kompis mamma upp mig och min kompis och så drar vi iväg till Jönköping!
Vi ska göra en sak där och Hööks ligger ju där, och min kompis ska byta ettpar ridbyxor som spruckit (andra gången hon byter nu, hehe) och då tänker jag köpa Magic Brush!

Om nu det visar sig att mina älskade borstar inte finns där så vet jag inte vad jag gör, haha nu har jag vart taggad en bra stund på det här. Och jag vill verkligen ha Magic Brush! Har säkert velat ha dem borstarna i flera månader ...


Om jag vart häst hade jag sett ut så här när jag ser Magic Brusch i affären!

Inte min dag

Nej, idag är det verkligen inte min dag, ingenting går som planerat.

Direkt efter skolan kom jag hem och gjorde ingenting, sen efter det så krånglade datorn och hittade ingenting, massa bloggar var tydligen borta och jag vet inte vad, sekunden efter funkade allting. Men nu är det problem igen och ingenting funkar!

Jag är trött och grinig idag också då jag sov för lite inatt.

Pricken över i:et här då är att "mugg-salvan" är slut, jättekul ...
Men min ridlärare har fått en ny salva utskriven och hon ska bara hämta den på apoteket, hoppas den ligger där den ska imorgon!

Så med andra ord har jag inte smörjt in Grindes mugg på två dagar, inte bra ...

Mitt ljus i mörkret.

Håller tummarna

Mamma slutar nu så snart kommer hon hem och då hoppar jag in i bilen och vi åker mot stallet!
Mamma har styrelsemöte och det började vid fem, men hon slutar vid sex. Så då hänger jag med.

Håller verkligen tummarna på att Grinde står inne i sin spilta när jag kommer, fast det är ju inte så troligt då det är en del nybörjarlektioner idag och Grinde är den bästa nybörjarhästen ...

Men håller tummarna!


Hästarna med mugg

Deras ben är inte så fina ... Det värsta är att "mugg-salvan" snart är slut också, det går knappast att få ut något mer nu ...

Men min ridlärare ska ju snart vaccinera några av hästarna eller något, så då skulle hon fråga veterinären om salva, vilket är bra! Vill verkligen att Grindes äckliga mugg ska försvinna!

Så här ser deras ben ut, inte så fina;

Grindevits.

Maja.

Det här är självklart nackdelen med hösten, all lera och skit som bildas i hagarna, regnet och allt! Det värsta är att hästarna får mugg ...

Gulligt


Går varandra till mötes.

Hihi, tycker det är så gulligt när hästarna kliar varandra!

Pengaproblem

Åh, varför, varför måste alltid Kingsland's saker kosta så mycket? Det värsta är att jag kärar ner mig i sakerna som är dyrast...

Hittade i alla fall den här fleecejackan och föll pladask, haha den är snygg!

Alla bilder är lånade härifrån.

Åh, den här jackan är helt perfekt, den bästa färgen och så grymt snygg! Haha, jag skulle verkligen vilja ha den!
Dock är inte priset särskilt bra ... 1 399 kronor kostar den, och det finns fleecejackor för kanske 200 kronor.

Bloody Mary


Som ni ser så var det Mira jag skulle rida igen, och idag gick det faktiskt bättre än förra gången, tycker jag!
Vi hade dressyr igen och Mira var inte lika het som hon var förra gången, idag var hon lite slöare men ändå inte slö! Hon är fortfarande het men inte lika ...

Vi red i alla fall mest runt en fyrkant innanför spåret och så, sen när vi skulle galoppera gick det super! Eftersom Mira är så himla pigg så fick jag hålla in henne en del, och det gick super.

Det känns som om jag kommer ha träningsvärk imorgon, men det är bara skönt! Haha.


Mira & Saga, alltid tillsammans.

Dagen med D

Nu har det gått en hel vecka sedan jag sist red lektion!
Tiden går faktiskt läskigt fort, men det är bra att det går fort för jag älskar att rida lektion för min ridlärare, jag kommer lära mig så mycket nu under hösten, känner det på mig!

Vet faktiskt inte vilken häst jag ska ha, men en kompis till mig sa att vi skulle ha samma häst två gånger, så om det är sant ska jag alltså ha Mira idag igen, och vi ska ha dressyr igen. Om jag har Mira kommer det bara vara kul, då kan jag ju börja med att hålla handen stadig och inte släppa efter så mycket när hon försöker länga tyglarna genom att skaka på huvudet. Så man liksom lär sig hur man ska rida henne, skoj!


Mira och Saga igår.

Nästan

Maja försökte härma Miami, kan väl säga att hon lyckades ... sådär!

Så här såg Miami ut i somras:


Så här såg Maja ut igår:

Nästan!

För att ge Maja ett tips så är det ju bara att använda hårspray, right?
Haha.

Hiss eller Diss?

Vad tycker ni om den här tröjan?


Det bästa!

Det sämsta!

Tycker tröjan är riktigt snygg faktiskt, det är bara ryggen som inte riktigt faller mig i smaken, men smaken är ju som baken. Tycker det blir lite "stort" däremot så älskar jag framsidan haha!

Om du vill köpa tröjan hittar du den här för 499 kronor.

Gullet.


Älskar hans små lilla pytteöron, hihi!

Dagens ridpassIdag red jag den dräktiga fjordingen, Saga. Det gick väl sådär.
Hon kan inte ridas tillsammans med Mira (dem har samma ägare och är bästa vänner) för hon vill bara till Mira hela tiden ...

Varje gång Mira kom förbi så stannade Saga, även om jag försökte få fram henne och när jag använde spöet så lyssnade hon inte, så petade till igen och då sparkade hon lite, kände att det lyfte.

Jag menar, hon är en riktigt tjurig blivande moder haha!
Det var lite jobbigt att rida henne då Mira var i samma "rum" men jag red henne inte så länge, travade lite grann och skrittade ganska mycket, hon är ju trots allt dräktig.


Gammal bild, Saga till vänster och Mira till höger.

Red inte Grinde för jag började bråka lite med Saga, och ville inte bråka med Grinde. Så en annan tjej fick rida honom istället.

Övning ger färdighet

Idag i stallet så red jag inte Grinde ... Men mer om det i ett annat inlägg.

Efter att Grinde hade blivit riden (inte av mig) så borstade jag av honom, sen tog jag in honom i spolspiltan för att tvätta hans svans, ska ju försöka att tvätta den en gång i veckan nu ett tag för att se om den växer något.

Och Grinde skötte sig bra tycker jag, stod för det mesta still. Sen gillar han ju inte att bli uppbunden, så han viftade med sin ena framhov inne i spolspiltan men nuddade aldrig marken (då gör det ingenting, hehe).

Efter att hans svans hade blivit tvättad så ställde jag in honom i spolspiltan för att fläta och borsta igenom hans svans, så nu är den förhoppningsvis lite lockig, han kommer se ut som det han är, en prins!


Hans fläta idag, tycker den blev snyggare än den förra!

Nu ska jag och mamma åka till stallet igen, ska ta ur hans fläta så han slipper gå med den hela natten!

Yes - Ja

Här förklarar Fritte lite vilket han tycker mest om, Ja eller Nej?

Jag hade lagt in musik men den ville tydligen inte funka .. Suck. Funkar den för er?


Härliga bilder i solskenet

Några bilder från sommarhagen.


Min favorit av dessa fyra är den första, hade tänkt ta på öronen och solen men så kommer han ivägen med sin mule, men det blev ju till ett positivt resultat! Hihi, jag spricker nästan av stolthet, han är så fin!

Crazy

Idag så ska jag vara i stallet på förmiddagen, om jag hinner ska jag också tvätta Grindes svans, som sagt så har jag planer på att tvätta den en gång i veckan, för att den ska växa snabbare (hoppas min plan funkar ..) för som ni vet har han en väldigt svårväxt svans (och pannlugg!) ...

Men ja, annars så ska jag gosa med Bullis, för han är bäst!
Haha, han är faktiskt helgalen (oftast) liksom, han bet i mina jogginbyxor en gång (?) det säger ju allt, hehe.


Här biter han i mina byxor, haha!

Här är han helt hyper, hehe.

Här sträcker han på sig.

Jag säger då det, hur hade mitt liv sett ut utan Bullz?

Dagens stall

Känns som om jag måste komma med lite nytt här nu, det kommer alltid minst en rubrik (om dagen ..) där det står "Dagen i stallet, stallet idag" och så vidare ...

Idag plockade jag in Grinde från hagen, ställde honom i hans spilta och ryktade honom. Han var blöt då det nyss hade regnat. Men är jättenöjd över idag då han faktiskt inte viftade med framhovarna någon gång! Sen så knäppte jag loss honom från repet där framme så vände han sig om (då hade jag redan smort in med mugg-salvan vet inte vad den heter ..) och då smörjde jag in honom med Helosan där det behövs.

Han stod där lugnt och stilla, jag är så stolt över min lilla prins!


Inte från idag.

Inte konstigt ...

Kan ju bara säga att det inte är konstigt att hästarna har Mugg (Maja och Grinde än så länge) när deras ben ser ut så här:

Fram.

Bak.

Igår när jag skulle borsta av hans ben så blev allt bara utkletat, det var fortfarande blött, så gick in i spolspiltan och spolade av honom.


Fram.

Bak.

Det blev ju lite skillnad, men det var så mörkt (klockan var över 20.00) och lampan i spolspiltan är konstig, den funkar ibland och ibland inte, självklart funkade den inte igår så såg inte om jag fick bort allt.

Men igår var det en riktigt bra dag att använda Magic Brush på, synd att jag inte har borstarna än ... Men snart så!
Vill verkligen att hans mugg ska försvinna nu ...

Idag

Idag ska jag och mamma fodra hästarna kvällshö, men ska ändå försöka åka ner runt 16.00-17.00 kanske för att fixa Grindes mugg, och kameran hänger med. Blev inte så många bilder igår då jag inte ville cykla ut själv eftersom jag inte riktigt vågar ta in Grinde själv från hagen, och det är inte det att jag är rädd för honom, för det är jag verkligen inte, men olyckor kan hända även de bästa, och vill inte chansa.

Så ja, får se hur det blir helt enkelt, i "värsta" fall så får jag fota lite istället till mamma kommer, och då kan jag ta in min älskling och fixa honom.


Min skatt.

Haha, titta på Miami!

Där brast det lite grann ...

Alltså, titta bara! Jag vet inte vad jag ska ta mig till, men den här jackan skulle passa riktigt bra!

1.

2.

3.

4.

5.

Som ni ser finns jackan i fem olika färger.

Uppifrån: Regalblå, Röd, Svart, Marinblå, Vit.
(Dock kan inte jag beställa vit?)

Jag är och har alltid vart svag för blå, och den här Regalblåa färgen var så grymt snygg, känns nästan som om pengarna kommer vara värt det. Så snygg!
Ni hittar den här för 599 kronor.

Vilken färg är snyggast?

Free Questionnaires

Kvällen i stallet

Kom till stallet vid ca. 20.00 och åkte hem runt 21.00 men hann med att borsta Grinde och fixa hans mugg.
Jag vet inte vad som har hänt med honom, men något är det.

Känns jättekonstigt, nästan så man blir rädd. Tycker det är så jobbigt när han är sådan här ...
Så fort jag vänder ryggen åt honom så börjar han vifta med hovarna, ibland när jag borstar frambenen viftar han med ena framhoven, och han har vart nära att träffa mig flera gånger nu ... Sen när jag närmar mig hans bak och så börjar han vifta ... Han kan helt enkelt inte sluta vifta!

Blir så trött på det här och vet inte vad jag ska göra för att han ska sluta, så ska inte ställa upp honom där nu på ett tag utan ställa honom i spiltan i några veckor/en månad för att sen ställa honom i gången igen och se hur han beter sig.


Det här måste få ett slut, snarast!

Helosan-Grinde

Här kommer min snygging med lite Helosan.


Han har Helosan nästan överallt, men han har fått skav av en grimma (tror jag) sen av flughuvan och sen vet jag inte vad han har fått för skav på bogen? Men ja, får hoppas att det läker snart.

Underbart

Idag är vädret verkligen på min sida, det är strålande sol, underbart!
Idag följer alltså kameran med till stallet, tror (hoppas) det kommer bli en del bra bilder i alla fall, det brukar det bli när solen lyser.

Idag cyklar jag ner själv, så vet inte om jag får ta in Grinde själv från hagen, så iså fall får jag gå ut i hagen och ha med mig borste och salvan, så ska det nog gå, han måste ju ha salvan!


Skillnad?

Bullen i Februari:


Bullen i Augusti:


Haha, syns det någon skillnad på vår söta stallkatt?
Jag måste erkänna att han var fetare i Februari, men det är ju bara för att då är han inte ute och springer/jagar, sommaren är alltså bäst för Bullen, då fryser han inte heller utan kan ligga i solen steka, hehe.

Planerna för den här fina fredagen

Ja, idag är det fredag! Äntligen, har verkligen längtat efter att få sova ut och det ska bli så skönt.

Men åter till hästarna. Eftersom min kompis är sjuk idag och min mamma slutar halv tre och efter det är upptagen med annat så har jag inget annat val än att cykla ner till stallet själv.
Tycker det är lite tråkigt att vara där själv, eller inte att vara där själv, utan att cykla dit själv. Vill ju ha någon att prata med! Haha, men där nere står min bästa vän så behöver ju inte oroa mig över det, hehe.


Gammal bild, från början av året.

Hoppas det är fint väder idag också, för då följer kameran med!

Men det jag ska göra idag är i alla fall att smörja på Grindes mugg, sen vet jag inte riktigt, fredagsmysa med min pojk kanske, hihi!

Hästen ...

... Som alltid får mig på bra humör, alltid!

När jag åkte hemifrån vart jag lite depp, sen åkte vi till stallet och där, när jag stod och borstade Grinde insåg jag att han är mitt ljus i allt mörker, han är verkligen det!

Jag menar, jag stod och borstade på en tjurig häst som bara viftade med framhovarna så fort jag vände ryggen mot honom, ändå så kan jag inte ogilla honom för det, jag kan bli lite putt på honom men han lyssnar inte, så får väl sluta att bry mig om det eller något ...

I varje fall, smörjde in Grinde med den där salvan för muggen, sen borstade jag av honom också.

Här försöker han få bort Helosansalvan som är på hans bog, han har ett jättestort skavsår där!

Tråkigt

Förlåt för den tråkiga uppdateringen, måste snart rycka upp mig och börja tänka ...
De senaste dagarna har jag haft typ noll inspiration till bloggen, kommer inte på vad jag ska skriva, och skolan har börjat och vädret suger ...

Ja, lite trist, men ska ta och rycka upp mig nu. Det är ju helg snart!Har nyss tagit världens svåraste beslut också, känns tufft.

Nu ska snart jag och mamma åka ut till stallet, min kompis blev sjuk så vi kan inte åka ut idag. Så åker ut med mamma istället, ska smörja på lite salva på Grindes äckliga mugg ...

Mugg

Ja, jättekul. Nu har Grinde gått och fått mugg på sina båda bakben, det vänstra bakbenet är dock värst. Men jag vill verkligen inte att han ska ha mugg, det är inte kul!

Det började med att jag skulle borsta hans ben, och när jag kom till bakbenen var detsom en stor svart klump, inte stor men det täckte ju muggen. Trodde först bara att det var envis smuts som fastnat, men sen när jag borstade så lyfte Grinde lite på hoven som om han fick ont, så jag slutade och försökte pilla bort smutsen istället och då kände jag knölar typ, så frågade min kompis om det vart mugg, för Miami har haft det innan, så hon kände och sade att hon trodde det.

När min ridlärare hade haft klart sin lektion och kom in i stallet frågade jag om hon kunde känna på hans bakben. Så fort hon kände på det sade hon att det vart mugg, kul ...

Så vi smörjde in med en salva, på muggen då, och ska åka dit imorgon och göra det igen, och i övermorgon.

För att något ska vara positivt med det här kan jag ju säga att det är en anledning till varför jag ska åka till stallet, haha!


Min fina.

Måste han få mugg precis nu? Måste han få mugg över huvud taget?
Fast jag ska nog inte klaga, Grinde har på båda bakhovarna den ena värre än den andra, men Maja har mugg på alla sina hovar, och det är ju värre!

Hm?

Hittade de här skydden på två olika sidor, för olika pris också. Även om det är samma skydd, bara färgen som skiljer.


HV-polo skydd på Tophorse för 639 kronor.

HV-polo skydd på Charlies för 599 kronor.

Det som jag tycker är konstigt att ett par (4-pack) är billigare än det andra när det bara är färgen som skiljer.
Skydden på Tophorse finns bara i storlek Full, men på Charlies finns både Full och Cob, vilket är bra. Dock skulle jag aldrig vilja ha bruna skydd till Grinde, hehe.

På skoj

På något sätt får alltid stallet mig att må bra, jag klarade alla 25 tyskaglosorna när jag kom hem, plus allt annat jag har i tyskaläxa till imorgon, och det är skönt.

Grinde får mig alltid att tänka på annat och att jag mår bra, det är för härligt!

Idag så ryktade jag Grinde då, för han gick faktiskt inte lektion (yes) så han stod i sin spilta.
Ryktade honom då och sen bara på skoj så testade jag att göra en inbakad fläta i hans svans, den är ju väldigt liten och tun så det är inte så lätt ...

Kanske inte världens finaste fläta ...

Om ni undrar vad det är för vitt han har i ansiktet, så är det Helosan-salva.
Men tror jag ska börja tvätta hans svans en gång i veckan nu, så den blir fräschare och börjar växa fortare!

Behöver tömmas på tankar

Bara tredje dagen och jag drunknar i läxor, eller inte riktigt men har fått många läxor för att det bara är den tredje dagen i skolan ...

Ska ta och byta om och cykla och möta min kompis och tillsammans cyklar vi ner till stallet, hoppas att Grinde står i sin spilta, men tror inte det ..
Jaja, är helt tomt i huvudet, kommer inte på vad jag ska skriva om, men ja ...

Grinde är den enda som kan hjälpa mig att få mitt huvud tomt, min älskling.

Städning av mitt skåp

Här kommer några kassa mobilbilder på hur det blev;


Innan städning.

"Övriga saker" -hyllan.

Borstar och salva-hyllan.

Godis-hyllan (inklusive hjälmen).

Väst-hyllan (inklusive fleecetäcket, skor och spön).

Skåpsdörren, grimma, reflexväst, grimskaft och chaps.

Efter städning.

Jag blev nöjd och så, men inte lika nöjd som förra gången. Är fortfarande lite deppig för att jag fick byta skåp när jag storstädat det andra, det här skåpet är så äckligt och rostigt och ja ... Jaja, får se hur länge det ser ut såhär. Bättre att det är så här väl ordnat än att allt ligger huller om buller.

Nästa saker jag vill ha!

Eller ja, allra högst på listan ligger Magic Brush.


Det här snygga schabraket ...

+ Dessa skydd.

Det blir mums på det!
Vill så gärna ha, det enda jag behöver nu är pengar haha.
Sen vet jag inte riktigt vad Grinde har för storlek, han är så smal om benen. Han är ju häst, och när vi testade storlek Full på honom så gled dem ner lite, men ja får försöka lösa det ...

Det här vill jag i alla fall verkligen ha, får bara se till att spara ihop pengar!

Om du också vill ha det så finns det här.

Planerna för dagen

Idag så ska jag till stallet, det är jag säker på.

Städade ju mitt skåp igår, så det slipper jag idag! Och det är bara bra.
Men ska nog ta och cykla ner med min kompis till stallet, hon skulle dit idag i varje fall och då hakar jag på.
Vi gör nog mest det vanliga, mockar, smörjer (om inte hästarna går på lektioner ..) sopar ...

Sen tittar vi på lektioner ibland också, för även om man inte tror det så lär man sig faktiskt även om det inte är en själv som rider, så det är lärorikt!


En bild beskriver mer än 1000 ord

Det sägs ju att en bild beskriver mer än tusen ord.

Och det är den där lyckan, den lyckan när man verkligen får till en megafin bild. Den lyckan är obeskrivlig, det är då man känner igen sig i att en bild beskriver mer än 1000 ord.

Här får ni en bild som jag inte kan beskriva, alltså beskriver den mer än tusen ord.

Det finns så många känslor i den här bilden, och Pix gör sig alltid bra på bild!

Dagens planer

Idag ser planerna ut som så att jag cyklar ut (själv) till stallet och rensar, fixar och städar igenom mitt skåp. Så som jag har det nu kan jag inte ha det länge till.

Ingen av mina kompisar vill eller kan hänga med, men det är bara bra för då kommer jag verkligen städa, annars blir det så att man bara säckar ihop och inte orkar och ja ...

Om inte Grinde går lektion (ytterst sällan) så kommer jag nog ta min chans och gosa med honom, kunde ju knappt göra det igår då han gick lektioner ...

Men ja, dagens planer ser ut att städa mitt riktigt stökiga skåp.

Min älskade.

Det kliar

Jag låter bilderna tala för sig själv.

Snygg

Nu det senaste har jag tittat mer och mer på den här hjälmen:

Den blir snyggare och snyggare för varje gång jag ser den!

Nu vet jag dock inte om jag vill ha den, finns så många olika hjälmar i hästvärlden, och de flesta är snygga!
Men ja, någon gång kanske den här sitter på mitt huvud? Vem vet.

Den finns för dig som vill ha den, här för 2 699 kronor.

HV Polo

En polotröja med lång ärm och mudd samt knäppning framtill, tycker den är riktigt snygg faktiskt!


Marinblå.

Grå.

Vilken tycker ni är snyggast?
Jag tycker den gråa är snyggast, haha jag som älskar marinblått. Men ja, den gråa vinner över den marinblåa i detta fallet.

Om du vill köpa den här HV-polotröjan så finns den här för 669 kronor.

Höstens första ridlektionIdag var det äntligen dags för höstterminens första ridlektion!
Som jag längtat, ny dag och ny ridlärare (nya hästar också) kan säga att jag trivs som fisken i vattnet, redan!

Allt känns så underbart nu, idag var det riktigt tufft, även om min ridlärare sade att det var en mjukstart.
Men jag hade i varje fall en häst som heter Mira, hon är ganska het och ja. Hon skakar ganska mycket på huvudet och är lite allmänt jobbig. Och hon har superkondis!

Efter det tuffa ridpasset skrittade hon på fortare och fortare ändå, men jag är faktiskt nöjd!
Red utan stigbyglar ganska länge i början, men sen när vi skulle galoppera så tog jag stigbyglarna igen, då jag aldrig galopperat på henne innan.

Men ja, tycker det var riktigt kul och riktigt skönt att lektionerna är igång igen!


Saga heter fjordingen (dräktig) och Bloody Mary (Mira) heter den andra.

Bloggtävling

Om jag vinner den här skulle alla mina bekymmer om ridhandskar vara väck ju! Handskar som jag velat ha läänge ...


StallViggeby sammarbetar med Fåglasång.

Första dagen avklarad

Kan meddela att jag lever, haha! Överlevde första skoldagen.
Även om det var segt ...

Nu är jag i varje fall hemma, men ska snart byta om och cykla ner till stallet!
Ikväll klockan 19.00 så rider jag min första ridlektion för den här terminen, ser verkligen fram emot det!
Första gången i hela mitt liv som jag rider på måndagar också, annars har jag alltid ridit på onsdagar (om man inte räknar med när jag red på tisdagar i höstas).

Men ja, time to move on. Eller något, det här är höjdpunkten på dagen i alla fall.

Bästa vänner

Maja har redan fått en bästa vän!

Haha, hon och Fritte sågs jämt stå jämte varandra på sommarbetet, det var så gulligt.

Haha!

Fritte går med henne hela tiden, han gick till och med igenom ett träd, eller ja han mejade ner det för att gå vid hennes sida! Gulligt.

Skoldags

Idag är det ingen vanlig dag ... Nej, det är början på skolan. Sommarlovet 2011 har nog varit det bästa sommarlovet i hela mitt liv!

Det bästa är att jag har kunnat vara hos Grinde varenda dag (bortsett från då jag inte var hemma) och det har varit underbart. Sen är det också kul att han fortfarande kunde Puss, även om vi inte gjort det på kanske en månad.
Sen att han tittar på mig med öronen uppspetsade varje gång han ser mig i hagen, det gör en glad i hjärtat.
Och vad som gör en ännu gladare i hjärtat är när han börjar gå mot mig också, det har han börjat göra nu den sista tiden. Världens härligaste känsla!


Du gör mig lycklig i hjärtat.

Dagens två ridpassSkriver om båda passen i ett inlägg istället.

Idag red vi inget speciellt, planerna var att skritta runt Solhem, men ändrades. Vi skrittade en kortare runda, men lite kul med variation också, tycker jag.

Först
hade jag Maja, hon är rolig att rida, men lite ostadig fast det kanske inte är så konstigt då hon faktiskt bara är 4 år, men jag tycker det gick bra i varje fall.

Sen red jag min älskling, han var faktiskt riktigt duktig idag och lyssnade bra! Så fort jag smackade till så lyssnade han och gick på, annars brukar man få driva lite extra, smacka och peta till lite med spöt, skönt att jag slapp det idag!
Mot slutet blev han dock lite seg och så, men ja. Det är ju faktiskt Grinde jag pratar om! Haha, min segis.

Han var jättegullig när jag släppt ut honom i hagen sen! Jag ropade Grinde och han lyssnade inte så värst, sen ropade jag Grindevits och han bara ryckte upp huvudet, hihi.


Min tjockis, som inte är så tjock längre, jippi!


Stallet

Idag var vi i alla fall mer effektiva än igår, idag hann jag rida ut på två hästar (givetvis red jag inte själv) och sen hann jag lägga över resten av mina saker från mitt (tyvärr gamla) skåp till mitt nya, och ja. Mockade och sopade också.

Just nu är jag helt utmattad, och har vart det hela veckan. Sena kvällar och tidiga morgnar, det är vad jag väntar mig nu ...

Men något positivt om morgondagen är att jag ska rida höstens första lektion!
Även om jag ridit väldigt mycket denna veckan så längtar jag ändå för att få en riktig lektion, känns som hösten kommer bli super!Nu ska jag, mamma och min hund ut och gå, kommer gå förbi stallet så ska titta till min älskling.

Gårdagens andra ridpassGårdagens andra ridpass var inte på någon annan än min Prins.
Jag jobbade inte så mycket på formen, utan mest på farten. Grinde är en riktigt lat häst, som gör minsta möjliga ...
Så smackade igång honom riktigt mycket på framskrittningen och sen när vi började trava försökte jag hålla ett bra tempo, så han inte gick in i sin "specialare" som är ett riktigt långsamt och segt tempo.

Tycker han skötte sig riktigt bra, och galoppen kändes som vanligt, även om jag försökte få igång honom.
Jag kan ju inte förvänta mig att han ska gå super när det här bara var hans sjätte igångsättnings-dag. Men framåt hösten, då kan jag förvänta mig det.

Tycker alltid att min prins är bäst, och igår var det riktigt kul att rida då Grinde höll ett bra tempo och inte ett "Grinde-tempo".

Grinde har också fått lite småskav här och var, kletar på lite Helosan-salva på det, hoppas alla skaven försvinner snart ...


Min dator raderar ju bilderna om jag roterar dem, haha ... Bild från igår i alla fall!

Bästa Bullen

Det är alltid lika kul att komma till stallet.
Man möts alltid av en jamande katt som direkt när han ser oss lägger sig ner, kan säga att Bullen är en katt som inte är rädd om livet.

Han kan lägga sig precis framför en häst, som går, utan att bry sig så då får man ta omvägar, haha!
Ja, Bullen är riktigt kelsjuk också, och han tror alltid att mina ben är hans klöspelare, så ibland gör det ont.
Men ja, om man lyfter upp honom och gosar med honom kan han somna i famnen, hur gulligt är inte det?

Jag måste erkänna att jag faktiskt älskar vår feta men ack så söta stallkatt.

En vanlig Bullen-pose.

Läskigaste i mitt liv

Första dagen hos pappa började inte så bra ...
Det började med att min farmor kramade om mig, och jag kände hur ont det gjorde på min rygg.

Men jag struntade i det och sen när jag satte mig i soffan kände jag hur ont det gjorde i ryggen igen.
Så jag gick in på toaletten, trodde jag fått en megafinne på ryggen eller något, men när jag tittade var det någon mörk, grå liten prick på min rygg. Så jag hämtade farmor och hon tittade på min rygg.

Det var en fästing. Jag har absolut fästingfobi, och sen satt det fast en jäkel på min rygg ...

Men min bästa farfar plockade bort den, även om det gjorde ont. Det gjorde inte ont när han tog bort den, jag var mest rädd haha.

Det som gjorde ondast var nog när farmor kramade mig, usch.

Har ringat in fästingen.

Där ser ni den bättre.

Men nu har jag ändå minskat rädslan lite, varenda fästing jag ser på antingen hästarna eller Bullen (oftast han som har dem) så plockar jag bort dem. För jag vet, jag vet hur ont det gör. Och då vill jag inte att djuren ska ha ont.

Vill inte att min Plutt ska få ha äckliga fästingar, för det gör ont!

Känner mig faktiskt duktig, nu har jag nog plockat sammanlagt 6-7 fästingar på Grinde, och jag tittar igenom honom varje dag, min älskade.

Dagens ena ridpass


Okej, gårdagens ridpass menar jag, klockan är ju efter midnatt.

Men i varje fall, den första hästen jag red idag blev Pix igen, hehe. Kan egentligen inte förstå varför då jag är längst av oss, men Pix är ju gullig och stark och gör alltid sitt bästa, söten.

Han blev lite dum på ett ställe idag, vägrade lyssna. Och då när jag skulle stanna honom så blev han lite dum och ställde sig lite lätt, som tur var upprepades inte det och resten av passet flöt på.
Han var inte så jättehjälpsam idag men under ett ställe kände jag hur han sökte sig neråt, han vart lite hård i munnen idag.

Men ja, man kan inte ha bra dagar varenda dag.

Ni får faktiskt vända på huvudet, varje bild jag roterar försvinner nämligen. Måste lösa det där problemet!

Flätade i alla fall Pix idag igen, för det var varmt idag igen.
Usel uppdatering

Idag har inte uppdateringen vart på topp direkt, känner att jag alltid klagar på uppdateringen. Varenda dag ...

Jaja, vi är så oeffektiva i stallet att allt tar tusen timmar, haha. Men imorgon då ska jag vara riktigt taggad och effektiv.
Idag blev det tyvärr ingen städning av mitt skåp, det hände egentligen ingenting då tiden bara rann iväg, red i alla fall två hästar, Grinde och Pix men lite mer utförliga inlägg får ni senare.

Imorgon ska jag vara så effektiv som möjligt, vi ska skritta runt Solhem två gånger, och ena gången ska jag (eller någon annan) ha Pix som handhäst då det inte är så jättebra för honom att vi sitter på honom, kanske? Men ja, mer om det imorgon.


Bild från när jag och min kompis tvättade alla ridskolans borstar, blev en del. Bullen ville mysa, hehe.

Ridpasset torsdags


Ridpasset i torsdags då, bättre sent än aldrig!

Tro det eller ej, men jag hade Pix.

Det kändes ju lite konstigt, men han måste ridas och min kusin och kompis hade redan ridit honom, så nu var det min tur.
Vi red ut och klättrade, och Pix skötte sig jättebra tycker jag. Finns inte så mycket mer att säga, var i alla fall kul att rida honom. Allt gick tusen gånger fortare, när man rider lätt på Grinde och man har stått upp en gång (till exempel) då har man redan vart uppe, nere, uppe och är nere igen. Om ni förstår? Pix har ju sådan liten trav, haha.

Sen igår så fick Pix vila, han har ju faktiskt gått med tre tunga ryttare på sig tre dagar i rad. Sen var han jätteduktig i torsdags, så det var som en liten belöning.Det var riktigt varmt i torsdags, så flätade Pix man (och lugg men bilderna har gått upp i rök, vet inte vad det är för fel på min dator ...) är kanske inte världsbäst på att fläta, men bättre att han har manen uppsatt än att han dränks i den.

Dagens planer

Idag ska jag inte åka ut till stallet så tidigt, utan lite senare. Men inte allt för sent då det är en del hästar som ska ridas. Hoppas på bättre väder idag också, igår regnade det ju konstant hela dagen, med en liten paus mitt på dagen, sen kom det där förbaskade regnet igen ...

Nåväl, det var ju inte så kul att duscha Grinde när han rullade sig direkt efter, men tänker ändå inte duscha honom igen då han säkert också kommer rulla sig igen, haha.

Men idag tror jag nog att jag måste städa mitt skåp och rensa ur mitt gamla.
Jag har fått byta skåp då det jag hade innan ska vara tomt. Jag flyttade över till raden mittemot där vi "skötare" har våra skåp.


Mitt förra skåp, saknar det!

Under städningen.

Det som är lite surt är att jag fick veta att jag var tvungen att byta skåp bara några dagar efter att jag rengjort mitt (gamla) skåp både invändigt och utvändigt, och det var bland det äckligaste jag gjort!
Men ja, får väl göra samma sak med det här skåpet ...

Uppdatering om dagen

Förlåt för den usla uppdateringen, igen ...

Men idag har jag faktiskt haft fullt upp.

Det började med en tidig morgon, skulle träffa min kompis redan vid nio, och då öste regnet ner så fick ändå flytta fram det.
Sen när vi kom till stallet och hade tagit in Maja, Miami och Grinde (han stod och skakade i hagen, klarade inte av att se det så han fick komma in och stå och mysa i sitt fleecetäcke, hihi) så var alla hästarna dränkta i regn. Så vi funderade och bestämde oss för att inte rida, då hästarna kunde få skav av sadlarna då.

Sen skulle min kompis iväg vid 13.00 också, så hon red inte idag.
Men senare på eftermiddagen åkte jag ut till stallet med min kusin istället och vi red, det gjorde vi verkligen. Idag har jag ridit tre hästar, min kusin också, vi tänkte att Pix fick vila.

Men ja, blev en del stressiga ridturer men annars gick allt som smort, imorgon är det dags för the grand final!
Haha, imorgon är det dags för lite galopp. Ska bli grymt kul!


Grinde i sitt alldeles egna Sverige-täcke

Ja, som sagt så duschade jag Grinde igår, efter passade jag på att testa det nya fleecetäcket, det blåa och gula.

Det satt helt perfekt, var bara tvungen att justera jordarna lite, sen satt allt som en smäck!

När bilderna togs var han fortfarande blöt.

Jag är i alla fall så nöjd jag kan bli över mitt köp, täcket sitter verkligen som en smäck. Är nöjd!

Fin, finare, Grindevits

Friserade Grinde lite grann igår också, efter att jag duschat honom.

Älskar hans lugg, älskar hans lugg.

Jag är inte proffs på det, men jag lär mig. Det här var andra gången jag gjorde det här och är faktiskt nöjd. Tycker mer om ryckt man än klippt, för klippt ser inte så naturligt ut ... Men i vilket fall så älskar jag Grindes lugg, hihi han blir så söt!

Kan säga att det verkligen behövdes, hans man har växt ganska mycket nu under sommarbetet. Men nu är han fin och fräsch inför höstterminen!

Gårdagen

Igår gjorde jag ganska mycket.
Det började med ett ridpass, ni får info om det senare idag. Och efter ridpasset åt vi, sen red min kusin och kompis iväg på Fritte och Miami, då var jag själv i stallet. Duschade Grinde då, han var verkligen jätteduktig och stod lugnt och stilla i spolspiltan, kommer ihåg när han nästan sprang över mig för att han inte ville vara där inne ... Säger bara att med godis så går allt, hehe.

Men ja, efter att han duschat så satte jag på honom ett fleecetäcke så fick han gå ut i "minihagen" och äta lite gräs, lät han stå där ett tag, kan seriöst sitta och titta på honom i flera timmar, får aldrig nog!


Den finaste av de finaste.

Kan också säga att idag är det en månad kvar till jag fyller år! Haha, onödig info ..

Gårdagens ridpass


Uppdateringen har vart lite låg idag, men jag var i stallet från kvart över elva till kvart över sju ...

Men vi spolar tillbaka bandet till gårdagen, efter att jag ridit Miami.
Efter att Miami var klar så gick jag till Mira. Det är en ny häst, Mira och Saga, Saga är en fjording som är dräktig och Mira är en häst som är med Saga, typ. Mira och Saga har samma ägare i alla fall.

Vi lånar dock bara Saga och Mira nu under höstterminen.

Men ja, vi red ut för att klättra hästarna och ja, Mira var ganska hetsig och kunde inte stå stilla en enda sekund. Hon höll på att slå med huvudet hela tiden och var allmänt jobbig, men ja annars gick det bra.
Tror hon behöver komma ut i skogen och riktigt springa av sig. En runda runt Solhem skulle inte vara helt fel då det finns massa fina galoppsträckor där.

Ja, ridpasset gick helt okej, det var inte det bästa, men heller inte sämsta. Dock var jag trött och blev irriterad då hon vägrade stå stilla och bara var allmänt jobbig ...


En bild på Maja, bara för att hon är ny.

Planerna för dagen

Ja, planerna för dagen är nog det vanliga.

Ska i alla fall rida, fast får se om vi rider ut eller om vi rider i ridhus/paddock.
Men sen ska jag väl putsa, gjorde inte det igår hade fullt upp, och sen ska vi nog ta och sopa rent hela stallgången.

Just det, vi ska måla en vägg vit också, vi skulle gjort det igår, men vi hann aldrig då vi hade saker att göra hela tiden!


Det här har jag på mig när jag målar, en gammal orange tröja och ett par slitna jogging!

Maja, vad gör du?

Haha, Maja gjorde något konstigt med munnen en dag i sommarhagen, när man ser bilderna tror man ju att hon gäspar, men det gjorde hon inte. Svårt att förklara.


Haha, söten.

Gårdagens första ridpass


Gårdagens första ridpass blev på Miami.
Det var riktigt kul att rida henne faktiskt, för hon var riktigt pigg och framåt, superkul.

Vi red i skogen och klättrade lite överallt och travade lite grann, skulle ju inte trava så mycket då hästarna är under igångsättning just nu, så idag travade vi lite grann, på lördag ska vi börja galoppera.

Men ja, hon var riktigt rolig att rida idag, pigg och glad!
Jag trodde aldrig att hon skulle klara av att trava (vi var först) uppför backen som dem nästan alltid galopperar upp för, jag menar, jag satt på ett krutpaket!

Haha, nej. Miami är söt, och jag är ganska lång men någon gång ibland gör ju ingenting. Var ett roligt ridpass.

Bloggtävling


Länk.

Är med och tävlar om detta snygga pannbandet, om du också vill det så kan du antingen klicka på Länken eller bilden.

Öppet Hus!

Idag är det Öppet hus nere på ridskolan.
Jag och min kompis har nyligen gått med i Ungdomssektionen, så vi ska vara med och hjälpa till. Då vi har ansvaret för ponnyridningen så ska vi hjälpa till att leda hästarna, inte så svårt.

Tror och hoppas verkligen att det här ska bli kul. Hoppas också att många kommer, det är ju roligare ju fler man blir!

Men innan Öppet Hus börjar så ska vi ha målat en hel vägg (får se om vi hinner det ...), ridit två hästar, putsa Grindes träns och sen haft US-möte. Hoppas att jag hinner med allt, men det tror jag nog.


Några av Grindes härliga ögonblick.

Öppet Hus börjar vid 17.00, vet inte hur länge det håller på men vi hörs ikväll (oavsett hur sent det blir) då berättar jag om ridpassen.

I want

Något jag inte skulle tacka nej till just nu är den här grimman.

SÅ snygg!

Fast i dagsläget skulle jag nog inte lägga pengar på en grimma, har redan två och än så länge räcker det.
Dock tror jag att jag råkat köpa fel storlek på en grimma, köpte Full när han egentligen ska ha Cob ... Surt.
Men ja, den här grimman är ju riktigt snygg, skulle inte tacka nej till den. Får helt enkelt se om den blir ett framtida köp eller inte ... ?

Om du vill köpa den nu så finns den här för 225 kronor. (Finns bara i storlekarna Full och Cob.)

Tips

Tänkte bara tipsa er om en snygg ridbyxa som sänkts i pris.

Den här snygga ridbyxan från Kingsland är på rea.

Om jag hade haft pengar hade jag gärna velat ha den här ridbyxan, så snygg!
Förut kostade den 1 899 kronor och nu har den sänkts i pris till 1 199 kronor.
Jag vill inte lägga så mycket pengar på ett par ridbyxor, men om du har råd så hittar du ridbyxan här.

En i gänget

Känns som om Maja har börjat komma in i gänget nu, hon har ju redan hittat sin bästa vän, Fritte. Sen står hon medPix ganska mycket också. Och Grinde lite grann, Miami och Maja ser man inte så ofta tillsammans då Miami är ganska tjurig.

Men ja, annars har Maja blivit en i gänget. Och det är ju alltid kul. Tror faktiskt att hon och Miami kommer bli bästa vänner förr eller senare.

Eller ja, man kan ju alltid hoppas. Här kommer några bilder på henne i alla fall.

Hennes fina mule.

Dagens ridpass


Kan börja med att säga om ni skulle se några ord som sitter ihop, så är det för att min mellanslags-tangent lever sitt egna liv. (Bara när jag skrev den där meningen fick jag ändra flera ord.)

Men ja, dagens ridpass då. Jag hade Fritte, och han har inga skor nu då han har tappat båda framskorna. Så han ömmade ganska rejält, han ville inte ens gå ut ur spiltan när vi skulle in i ridhuset, suck. Så Pix fick gå först.
Men ja, sen när jag satt upp kände jag direkt hur han ömmade när han bara skrittat några steg.
Min ridlärare (nya ridlärare, förhoppningsvis byter jag inte mer, vill inte det i alla fall trivs jättebra!) sade att jag skulle skritta Fritte i tjugo minuter och efter det skulle jag ta hästen hon hade och hon skulle gå in med Fritte eftersom han ömmade så, och hon red Grinde. Super, med andra ord.

Men med tiden så slutade Fritte ömma, inte helt men det minskade.
Så vi bytte i alla fall, och hon skrittade runt lite med Fritte och jag fick sitta upp på Grinde. Det var verkligen underbart, hatar verkligen Frittes sadel, den är så obekväm ...

Känns som om höstens lektioner kommer gå super, kan bara säga att Grinde gick som en klocka idag, inte hela tiden men för det mesta. Bäst, det är vad han är.

När vi skrittat av i skogen och vi skulle gå in med hästarna i stallet så såg jag att Grinde har tappat båda sina framskor, min ridlärare sade att han hade tappat en innan passet, så troligtvis har han tappat den andra antingen i ridhuset eller i skogen.

Men ja, ser fram emot morgondagen nu. Allt känns superbra nu! (Bortsett från min äckliga mellanslagstangent ...)

Love of my life.

Bullen

Nu när hästarna är tillbaka i stallet, så kommer jag också träffa stallkatterna oftare.
Kan visa några bilder jag tog på Bullen, som var med mig i hagen igår, söten.

Hopp-kisse.

Puss

Jag tror inte att jag kan räkna hur många Puss-bilder jag har nu, det är en del i alla fall.

Här kommer några ni inte sett förr.


Får aldrig nog av Grindes pussar.

Jag älskar dig av hela mitt hjärtaOkej, de två sista bilderna lade jag bara upp för att Grinde är så fin. Fråga mig inte vad (eller varför) jag gör som jag gör, kommer inte ens ihåg att jag gjorde det? Haha, nåväl. Grinde är så supermega gullig som vanligt.
Tycker bilderna har så fint ljus också.

Gårdagens ridpass


Gårdagens ridpass då, vi fick faktiskt bestämma själva vilka vi ville ha. Dock får jag nog inte ha Grinde idag, då vi ska rida igång dem då ska det ju vara olika ryttare som rider på "sitt" sätt.

Men idag, då fick jag i varje fall ha Grinde!
Det var jättekul att äntligen få sitta på hans rygg (okej, gjorde det i förrgår, men det räknas typ inte ...) och skritta ut. Det var underbart, red självklart med sadel och kunde faktiskt spänna sadeljorden! Trodde aldrig att jag skulle kunna göra det, han har ju blivit rundare, men det gick ändå ganska bra. Fritte däremot ... Haha, han hade på första hålet - på båda sidorna! Haha.

Men först skrittade vi lite i skogen, sen var meningen att vi skulle skritta långt, så vi skrittade runt Solhem.
Det tog en stund, men det var ju bara bra för hästarna, Grinde gick på bra tycker jag. Jag blev dock så trött, så när jag kom hem var jag helt död ... Som ni kanske vet.

Men ja, efter att vi ridit tog jag lite Helosansalva på Grindes skav, vill gärna att det ska försvinna nu ...

Jag är som gladast när jag är med dig.

Bloggtävling


Länk.

Så trött så jag kan dö

Uppdateringen har inte varit på topp idag, jag vet. Men ärligt talat skulle jag kunna gå och lägga mig nu. Och klockan är bara kvart över åtta. Jag är så trött så jag kan dö, seriöst.

Ja, dagen har i alla fall vart bra, stallet hela tiden typ. Vi började med att fylla på torv i alla spiltor som hästarna skulle stå i, Maja får stå i Harpos spilta, eller Harpos gamla.

Hästarna står som vanligt annars.

Efter att vi torvat och så tog vi in hästarna och sen red vi, efter det så ryktade vi av hästarna, mockade och sopade. Sen putsade jag, min kusin och min kompis tränsen och efter det cyklade vi hem. Känns som, nu när jag skriver det här, att allt egentligen skulle gått på två timmar kanske, men vi kom dit vid tolv och jag var hemma vid fem. Är som sagt helt död, så trött!


Porträtt

Här kommer några bilder på den finaste som vandrar på denna jord.


Grinde + Bullen = BF?

Har Bullen och Grinde gått och blivit bästisar?


Gillar den här bilden så mycket! Kärlek på den!

Kärlek på denna med, hihi Bullen är för gullig!

Detta är såklart ögonblicksbilder så dem gosade inte i flera timmar, snarare några få sekunder. Men tycker sådana bilder är så gulliga ... hihi!

Gårdagen

Tänkte passa på att skriva lite om gårdagen.

Vi kom till stallet vid ca. 14.00 när man skulle vara där, och vi började med att kolla staketen på hela anläggningen, det kom en del och det fixades hit och dit. Om jag ska vara ärlig kändes det mest som att jag var i vägen hela tiden och att jag inte gjorde någonting, haha.

Men sen fick jag i alla fall göra lite nytta då vi skulle hämta hästarna!
Måste säga att Grinde var så snäll, den enda som var lite dum var väl Fritte då, men ändå inte så. Han ville inte riktigt gå ifrån det goda gräset, men smet bara en gång och det var bara några meter.

Grinde stod stilla när jag tränsade honom, så fin är han!

Vi red i alla fall till stallet och han var bäst! Jag ville inte sitta av, men gjorde det till slut ändå, trist ...
Tittade igenom efter fästingar och hittade en, den försvann ganska fort. Usch, hatar fästingar!

Efter det släppte vi in hästarna i hagen och sen gick jag, min kusin och min kompis till sadelkammaren och putsade, putsade, putsade och putsade. Vi putsade i genom allt i hela sadelkammaren som går att putsa, och skrubbade bort massa äckligt smuts från väggen där tränsen hänger. Jag tror vi höll på att putsa i 3 timmar, men då slipper vi bara göra det idag.


Det gäller att bjuda på sig själv

Här bjuder jag på mig själv, blir som ett litet bildspel.HAHA, var så nära att han klapp min näsa, det är därför jag ser ut som jag gör, hehe.

Topp

Just nu känner jag mig så ... positiv. Allt går bra just nu, jag är som en solstråle hela jag. Allt är helt enkelt perfekt, eller inte allt, men allt kan inte vara perfekt. Men det mesta är perfekt!

Jag har världens bästa sköthäst, som förgyller min vardag varje dag!
Sen taggar jag så sjukt mycket till hösten, tror hösten 2011 kommer bli kanon!

Ja, är så himla exalterad till allt!

Lite onödigt inlägg, men längtar verkligen till hösten och vet inte hur länge jag längtat. Men nu närmar sig den med stora, stora steg!


Jag. Älskar. Dig.

Jakt

Jag är på jakt efter en ny handske, helst ska den inte kosta så mycket då jag sparar till annat.
Handskarna jag har nu är så slitna och lite söndriga här och där. Men hittade ett par på Charlies som är lite lockande ...

Finns här för 399 kronor.

400 kronor är ju inte så billigt, men tror att kvaliten är efter priset. Men då funderar jag på att ta Roeckl handsken istället, om man köper den på Cheval så kostar den 359 kronor.

För jag vill ju ha Roeckl-handskar, men ja, jag får fundera vidare ...


Vilken handske hade ni valt?


Free polls

Min fina i solljus

Här kommer några riktigt vackra bilder som togs häromkvällen.

Hem, du ska hem

Idag ska alla hästar hem!
Äntligen, eller ja, jag tycker att det är äntligen, tror inte hästarna gör det, haha.

Dock tror jag att dem ska tycka det ska bli skönt att äntligen komma hem till fina och rena spiltor, och bli ryktade!
Dem har ju trots allt varit nere i sommarhagen i hela 42 dagar. Men det är bara bra, så att dem är taggade inför höstterminen nu! För det är jag!

Innan hästarna ska hem ska vi fixa lite i stallet, antar att vi ska strö och så, sen fixa staketet och så som jag nämt tidigare. Sen ska han hem, Grinde ska hem.


Godnatt

De här söta bilderna på Majsan får jag avsluta dagen med och säga godnatt.

Imorgon ska jag först hjälpa till att fixa staketet till hagen i stallet, och efter det ska jag hämta hem min älskade Grinde, vet dock inte om jag får rida hem just honom, men jag hoppas. Jag hoppas alltid att jag får rida hem just min prins.Haha, Maja är för go!

Bloggtävling


Länk.

Putsa!

Ja, dagens höjdpunkt! Cykla till stallet och putsa tränset!
Haha, inte riktigt dagens höjdpunkt, men jag tycker verkligen det är kul att putsa!
Fast bara Grindes saker, annars tröttnar jag, haha. Men det är ju alltid kul att veta att man putsar tränset för sin fina liksom.

I varje fall, vi ska städa skåpen också, och tvätta borstarna. Efter att vi har varit i stallet ta vi nog (som vanligt) en sväng förbi sommarhagen. Imorgon smäller det!

Okej, känner att det här inlägget blir rörigt och så, så det är nog dags att jag slutar här.


Planerna för dagen

Idag så kommer jag inte att vara så jätteaktiv i stallet, om man tänker på vardagarna, för då är jag i stallet på morgonen och eftermiddagen, men idag är jag bara där på eftermiddagen. Då ska jag putsa igenom tränset en gång till (älskar´t) och efter det ska jag och min kompis städa våra skåp och tvätta våra borstar, fixa upp allt och organisera inför höstens roligheter!

Efter det blir det nog (som vanligt) en tripp ner till vår kära sommarhage och min kära Grinde.


Gulligast i världen.

En sak jag vill ha

Jag tror faktiskt att Grinde skulle passa riktigt bra i grönt.

Så nästa sak jag vill ha är en grön outfit. Haha, nej men jag vill gärna ha det här pannbandet.

Visst, det är Swarowski och det är dyrt, men ska spara ihop till det själv.

Och om jag sparar ihop till det själv så är det mina pengar, och då gör jag vad jag vill med mina pengar.
Fast just nu är inte det här pannbandet högst upp på min shoppinglista, just nu är det nog Magic Brusch som är det, haha. Men sen ska jag spara till en sak, och ja. Jag vill väldigt gärna ha ett grönt pannband, det spelar ingen roll vilket det är, måste inte vara Swarowski, men det måste vara grönt.

Om du vill ha det här gröna Swarowski-pannbandet är det bara att klicka in dig här för där finns pannbandet, det kostar 799 kronor. (Det finns i brunt läder också!)

BästHäst

Idag i stallet så började vi med att rengöra krubborna och vattenkopparna som var kvar (det var på eftermiddagen, då hade vi redan varit där en gång och målat vilket var jobbigt, men välbehövligt) och efter det så putsade vi tränsen.

Jag känner att jag har blivit ett putsnings-freak. Förut tyckte jag det var dötråkigt att putsa, men nu kan jag nästan inte slita mig ifrån det. Haha, älskar verkligen att putsa och imorgon ska jag putsa igen! Är det fel att längta till det?

I varje fall, efter att vi putsat, vi putsade riktigt noga idag, och lade betten i blöt för det är massa intorkad skit på, och just nu ligger nosremmen, snokremmen, bettet, och resten av tränset för sig själv. Har särat på en del men imorgon ska jag putsa igenom allt och sen sätta ihop tränset igen.

Efter att vi gjort iordning allt som skulle göras iordning så cyklade vi förbi sommarhagen, allt gick kanoners.

Inte många dagar kvar ...

... Tills hästarna ska hem från sin lilla semester!
Jag tror faktiskt hästarna saknar det, är nästan 100% säker på det, för jag och min kompis öppnade grinden som hästarna brukar gå in genom, och när hästarna såg det började dem först trava, sen snabbare och till slut galopperade alla hästar upp mot oss, och då stängde vi såklart grinden, haha. Men tror hästarna saknar att bli ryktade varje dag och så, dem har ju trots allt haft semester i 40 dagar idag, och på söndag ska dem hem!

Och jag saknar själv att ta hand om Grinde varje dag, så det ska bli skönt att han kommer hem nu.
Det finns en del saker han behöver gå igenom först, och det första är en riktigt noga dusch, han ser ut som jag vet inte vad, sen ska jag borsta honom. Borsta så det bara ryker om det! Haha, hoppas jag har Magic Brush i mitt skåp snart, måste beställa!

Här har ni ett bildbevis på hur han ser ut.

Ja, inte lite skitig ...

Bloggtävling


Länk.

Haha, det kanske börjar bli lite tjatigt med bloggtävlingar nu? Hehe.

Trött Pixis

Pix vart lite trött igår när jag och min kompis var där nere och hälsade på.Samma bild som den översta, fast i närbild.


Om jag ska erkänna det så blir jag galen när en häst gäspar och jag har min kamera i handen. Haha, älskar sådana här kort när hästarna gäspar, det är så gulligt!

Kärlek

Okej, det finns väldigt mycket snygga kläder ute nu. Dock är det bara hästkläder jag pratar om, det är tusen gånger roligare att köpa hästsaker än "människosaker"!

Men titta bara på den här koftan, den är ju verkligen ett måste nu till hösten!

Så galet snygg!

Den här känner jag verkligen att jag vill ha, jag vill, men jag ska nog inte ha den. När jag var i Ullared (tror det var i Ullared ...) så köpte jag en liknande kofta, så den får räcka. Än så länge, hehe.

Men om du vill ha den här koftan så finns den här för 699 kronor.

Den heter Crown fleece och den är från HV-Polo.

Dagen

Känner att det blir ganska många inlägg där jag skriver om dagen, vilket inte är alltför intressant. Men ja, ska försöka komma på lite andra saker att skriva, har redan en del på gång ...

I varje fall så cyklade jag och min kompis ner till stallet innan, där putsade jag Grindes träns, noga. Jag lär mig mer och mer tränsets delar och trasslar inte ihop allt, och det är ju alltid bra. Förut så delade jag aldrig på tränset då jag var så rädd att jag skulle sabotera hela tränset, men som sagt så har jag lärt mig mycket under "hyrningstiden".

Vi hann aldrig med krubborna och vattenkopparna, men det hinner vi imorgon. Vi var ganska trötta idag också så vi flummade en del, men imorgon är det nya tag som gäller och jag ska vara så skärpt som möjligt!Nu ska jag krypa ner i min säng och gosa med Troja, ska vara pigg och gla´ imorgon!

Mitt hjärta

Var så otroligt fint väder igår, och det resulterar i fina bilder.


Min Plutt, min fina, mitt älskade hjärtegull.

Trött, utmattad, trött och utmattad

Jag är död.

Eller ja, har så ont i benen och just nu känner jag att jag bara vill sitta här resten av dagen.

Idag har jag och min kompis målat, målat, målat och målat lite till.
Haha, vi har målat jättemycket på hela ridskolehästarnas sida där det behövdes, sen slipade jag innan också, men ja. Är helt trött i armen nu för att vi målade så mycket. Men det ska nog gå bra.

Ska ändå snart göra mig iordning för att åka till stallet igen, nu ska vi fixa krubborna och vattenkopparna och sen ska jag putsa Grindes träns, det ska bli så mjukt det bara kan bli.

Är trött och det är väldigt lockande att lägga sig i sängen och somna nu.


Söten.

Ge mig, snälla!

Det här är det jag ska beställa från Hööks, snarast.
Jag vet inte hur länge jag önskat mig Magic Brush, för länge i alla fall! Förra gången jag var på Hööks letade jag som en galning, sen visade det sig att det var slutsålt.

Så jag ska skicka efter Magic Brush istället.

Sen har Grindes förra hink (som han hade under den sista tiden jag hyrde honom) gått sönder, hålen där handtaget satt har spräckt, vattenhinken var ju av plast.
Så han behöver en ny, gillar hellre att han dricker ur en hink så jag vet hur mycket han dricker. Självklart är jag där varje dag och fyller på då, så ingen annan behöver gå och göra "mitt" jobb.

En sådan här ska införskaffas, fast i blått såklart!

Ja, när jag ändå beställer hem Magic Brush är det väl lika bra att köpa en hink. Jag vill gärna köpa den, men att ge 139 kronor för en simpel hink känns ju inte så lockande. Får se om jag hittar en billigare på Granngården, annars blir det denna.

Everything I do, I do it for you

Jahopp, ytterligare en dag som jag ska tillbringa förmiddagen i stallet.

Eftersom vi inte målade igår, så ska vi göra det idag!
Det finns ganska mycket att måla, som jag sade igår, och sen idag ska vi nog fortsätta tvätta ur krubborna och vattenkopparna (de som är kvar) och efter det så ska vi nog titta till borstarna.

Det är nog det jag ska göra, får se om jag åker ner till stallet i eftermiddag och fortsätter med något, eller om jag åker till hagen istället.

Något jag måste göra idag i alla fall är att putsa tränset!

Senaste bilden som togs när han hade träns på sig.


Kvällsrunda

Cyklade ner till en slinga innan som kallas elljusspåret, där sprang jag ett varv. Hade tänkt att komma igång nu med träningen, så ska försöka komma ut och springa oftare nu.

Har kommit på världens bästa belöning! Det är så att sommarhagen ligger vid den här slingan, inte alls långt bort så efter att jag sprungit cyklade jag bort till hagen och sade godnatt till min Plutt, det var så kul för han och Miami stod en bit bort tillsammans, och när jag kom och Miami började gå mot mig började Grinde också gå, sen började Miami galoppera mot mig och Grinde med, han jagade bort henne. Hihi, söten.


Spontan shopping

I måndags så sade jag till mamma att hon skulle beställa hem sakerna jag vill ha.
Vi tittade på fleecetäcket, men då tittade vi på frakten, och bara det var 79 kronor. Men mamma hade sett att det var 30% rabatt på ett fleecetäcke på Granngården, så vi åkte dit en snabbis och där hittade vi ett fleecetäcke, sen kunde jag inte motstå ett flugpannband som var allt för snyggt, hehe.


Plexus verkade gilla täcket, hehe, nu får jag bara hoppas att Grinde gillar det!

Kan tömma ur mig en hel radda av svordomar här nu, men väljer att inte göra det. För när jag roterar mina bilder så missuppfattar min kära dator mig, och raderar allt istället. Jättekul. Eller inte.

I alla fall, köpte det täcket (jättenöjd) och sen köpte jag ett flugpannband.

Två snyggingar innan idag!

Nu är det så att flugpannbandet är turkost, och hans grimma är blå. Eller ja, marinblå. Alltså behöver jag en turkos grimma. Det skulle vara ursnyggt!

Tycker ni min prins passar i turkost?

Jag trodde aldrig att han skulle passa i turkost, men det blev ganska snyggt.

Dagen so far

Det började med att vi cyklade till stallet då, där började vi med att fixa alla ridskolans borstar, vi lade i alla borstar i ljummet vatten och lade i lite salt. Så fick det stå i ca. en halvtimme. Och då började vi med att rengöra krubbor och vattenkoppar och hann med fem krubbor och fem vattenkoppar, imorgon gör vi resten.

Sen bestämde vi också med vår sk. vaktmästare att vi ska måla imorgon istället! Han ska slipa och fixa till där vi ska måla, det finns jättemycket att göra där nere nu ... Men det är bara kul! Frågan är bara om vi hinner till söndag då hästarna ska hem ...

I varje fall. Efter att vi vart i stallet cyklade vi (som vanligt) förbi sommarhagen och jag pussade lite på min Plutt.

Puss.

Snyggaste täcket?

Vilket tycker ni är det snyggaste regntäcket av de här två?

1.

2.

Jag menar inte att ni ska tänka på priset eller storleken eller så, utan mest hur täcket ser ut. Färgen och så, vilket är snyggast då?

Täcke 1 hittar ni här för 549 kronor.
Täcke 2 hittar ni här för 499 kronor.

Jag själv tycker att täcke 1 är det snyggaste!

Vilket regntäcke är snyggast?


Free surveys

Svag

Alltså, jag erkänner ... Jag är svag för bloggtävlingar!
Haha, fast det kanske ni märkte igår? Haha, skrev tre "riktiga" inlägg, sen kom det tävlingsinlägg, haha. Men just nu är det så många roliga bloggtävlingar!

I alla fall, just nu så kanske jag sover, men ska snart upp. Ska träffa min kompis klockan tio och då ska vi cykla ut till stallet.
Igår så fixade vi aldrig bortstarna, men det ska vi göra idag. Vaktmästaren (har fortfarande inte kommit på vad det heter egentligen, eller heter det vaktmästare? Jaja ...) var inte där igår, han kom senare precis när vi skulle hem typ, vi skulle bara putsa klart lite.

Men vi ska i alla fall hjälpa honom att måla lite, och det är något båda ser fram emot!

Efter stallet åker vi till sommarhagen, till min älskade Grinde.

Hihi, så fin är han! Även om han har ett grässtrå i mungipan .. Hihi!

Innan klockan slår tolv

Jag hinner med en sista bloggtävling för dagen, eller ja, tror det blir den sista! Om jag inte hittar ännu en. Nej, jag måste sluta lite nu, haha!


Länk.

Bloggtävling - ar


Länk.


Länk.

Dagen än så länge

Än så länge har väl dagen rullat på bra.

Började inte så bra då jag ställde klockan på nio, men stängde av den och sov till halv tio och vaknade i panik. Men ja, that's life.
Skulle träffa min kompis vid tio, men fick skjuta fram det då jag skulle hinna göra mig iordning, äta frukost och gå ut med Troja på ca. 20 minuter, det gick inte som väntat. Haha, men sen gick det väl bra.

Cyklade till stallet och det började med att vår vaktmästare (heter det ens så?) inte var där, så vi skulle putsa sadlarna och tränsen istället.
Efter vad jag fick uppleva idag, så tänker jag putsa Grindes träns varenda dag (så ofta jag kan) och sadeln minst en gång i månaden. Haha, nej men ska verkligen skärpa till mig nu med putsandet!
Hans läder är hårt som sten, måste få det mjukare!

Jaja, efter att vi vart i stallet cyklade vi förbi Sommarhagen, Grinde fick fyra morötter och ett äppel, men det räckte inte för han skulle prompt ha mer, även om jag inte hade något mer. Haha, men sen har jag vart hemma sen dess.

Ska snart träffa min kompis igen för att cykla ner till Sommarhagen igen, hehe.

Vi hörs senare ikväll.

Bloggtävling


Länk.

CS Häst och Fritid.

Majsan igår

Här kommer några bilder på Maja, från igår.


Fina flicka!

Är det någon häst ni vill se extra av? Till exempel mer om Pix, Miami eller Fritte? Var ju ett tag sen nu. Säg till i så fall, ni behöver inte säga till om Grinde eftersom det kommer bilder - dagligen - på honom, hehe.

Stallet

Idag var det ingen rolig morgon, fick nämligen ställa klockan (!).
Haha, jag ska träffa min kompis klockan tio så ska vi cykla till stallet.
Vi får se om vi målar, vi hjälper bara vår vaktmästare (om det heter så?) då, men vi ska tvätta alla bortstar (inklusive ryktlådan) och sen ska vi tvätta alla krubbor och vattenkopparna i hela stallet. Så allt är fint och fräscht.

Sen när Grinde kommer hem kommer han mötas av världens finaste spilta, krubba och vattenkopp, fast jag ska köpa en vattenhink till honom.

Det kommer bli kanoners.

En charmig bild på Fritte som tror att min kamera är en morot!

Mysig

Hittade en minst sagt supermysig grimma på Charlies!

Riktigt snygga grimmor!

Det är lite synd att jag nyss köpte en grimma. Men kan inte motstå denna grimman, om Grinde ska ha en får det nog bli lila! Haha, måste till Charlies nästa gång jag är i Jönköping!

Ni hittar grimman här för 99 kronor.Vilken färg skulle ni vilja ha på grimman?Free survey

Fina tjejen

Här kommer ytterligare några bilder på Majsan. Oj, redan ett smeknamn. Haha, här är Maja.


Ursäktar för den här suddiga bilden.

Det är allt en söt liten prinsessa som vi hittat. Men det bästa av allt är att Fritte inte är ensam längre!

Åska

Nyss så brast himlen och det kom en stor knall. Inte så väldigt kul.

Idag ska jag (och kanske min kompis) cykla ner till sommarhagen, får se om jag tar med mig kameran, det lutar mest åt att jag inte gör det. Har fått sådant gos-sug nu så vill bara vara med Grinde hela tiden!
Haha, det har bara kommit en stor knall så hoppas inte att det fortsätter åska.

Fast det spelar ju ingen roll, för jag cyklar ner ändå.


Love has no limits.

Ytterligare en

Behöver nog inte nämna att jag älskar bloggtävlingar, haha.

Länk.

En till bloggtävling


Länk.

Om du också vill vara med är det bara att trycka på bilden eller texten under bilden.

My boy, you are beautiful

Här kommer några ytterst fina (jag tycker alla bilder på Grinde är fina) bilder på Grinde.

Lätt min favoritbild för den här gången, bara inte min hand hade vart i vägen ...


Haha, det är allt en sötplutt jag har som sköthäst. Min älskade Grindevits, vad vore mitt liv utan dig?

Gårdagen

Gårdagen började med städning. Första gången var vi bara fyra. Andra gången var dem bara fyra och sen tre då en var tvungen att åka hem, sen tredje gången (tror det var tredje gången igår, eller om det var fjärde ...) eller fjärde då så var vi 13!
Snacka om vilket lyft, haha.

Blev lite paff när så många dök upp, men det var såklart jättekul. Allt går ju mycket fortare om man hjälps åt.

Efter vi städat så åkte vi hem och senare igår på eftermiddagen så cyklade jag, min kusin och min kompis ner till sommarhagen. Hade inte med mig kameran (kryss i taket!) utan ville bara gosa med min prins.

Gjorde Puss, och det kunde han utmärkt (som vanligt) sen så håller jag på att lära honom "grunderna" till spansk skritt, om man nu kan säga så. Vi missförstår varandra lite, men jag vill hellre att han lär sig det på kommando än att han står och skrapar upp hela golvet ...


Några dagar gammal bild, han vet fortfarande hur man gör!

Bloggtävlingar

Det här tävlar jag om denna gången:

Länk.


Länk.

Charmigt Grinde, charmigt

Grinde vart lite trött igår.

Det som är roliga med den här bilden är att min kompis arm ser ut som Grindes tunga, haha.


Jag har massa bilder där han gäspar och håller på, men har sparat alla till ett speciellt tillfälle. Vill ni se mer?

I Polluxpaketet denna månad

Ja, har vart lite dålig med Plluxpaketen, men ska bättra mig.

Det här kom i månadens Polluxpaket:

Ni får ursäkta att det bara blir en bild, men min dator är inte min bästa kompis just nu ...

Jag tog kort på varje enskild sak, men efter att jag roterat bilderna försvann en del (?).
Min dator har varit lite knepig det senaste, den har knappt något minne kvar.

Men åter till ämnet, det som kom med den här gången var:

*Polluxposten.
*En bok.
*En till bok.
*Ett pennskrin.
*En stiftpenna.
*En sak, vet ej vad det är.

Kanske inte ett så hästigt paket, men det var ändå bra med ett pennskrin då jag behöver det till skolan.

Miami & Grinde

Haha, Miami stod och luktade på Grinde men Grinde tänkte på annat.


Titta på Miami, dör en aning.


Miami är verkligen urgullig på dessa bilder, älskar när hästar sträcker fram halsen så mycket dem kan!

Städardag!

Idag är det dags för städardag.
Jag har bara varit med en gång innan när vi städat, och sen har vi städat två gånger då jag inte vart med, men nu ska jag vara med!

Vill gärna vara med och städa för då känns det bra, som att jag gjort allt jag kunnat för att Grinde ska få det så bra som möjligt.
Men ja, jag vet inte riktigt hur länge vi städar, men börjar i alla fall nu, klockan 09.00.


Självklar bild

Är med i tävlingen hos Dressyrmupparna. Om ni vill komma dit är det bara att trycka på bilden.

Bästa bilden jag vet på mig & min alldeles fina prins.

Dålig uppdatering idag igen

Men snart kommer jag igång!

Har ju haft tidsinställt nu när jag vart hos pappa och så, så nu har jag massa inlägg att titta på bloglovin, men snart har jag tittat ikapp mig.

Idag var jag och min kompis i sommarhagen, och efter ett tag kom mamma så vi tömde karet och gjorde rent det (med våra händer då borsten har gått upp i rök) så det blev ju inte helrent på en del ställen, men ja.

Kameran hängde med men det blev inte så många bilder.

Min fina, bild tagen igår. Idag var vädret bäst!


Fler bilder

Jag ska snart iväg till hagen, och kameran hänger självklart med. Det gör den typ alltid, tar med mig den överallt haha.

Men här kommer fler bilder på vår nya fina stjärna.

Hon är så fin!

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka till sommarhagen, ska träffa min kompis halv tre. Vi hörs senare!

Gullet

Inga ord behövs, Pix var bara jättesöt och snäll igår.

Haha, så gullig!

E & P

Elin och Pix kanske ni inte hör så ofta?

Han var faktiskt min favorithäst ett tag, i ca. 1 eller 2 år tror jag faktiskt.
Försökte i alla fall göra Puss på honom idag, gick inte så jättebra men min kompis tog några kort.

Det gäller att bjuda på sig själv.


Haha, skulle bara testa och se om han kunde Puss, men vad han kunde var nog mest att ta moroten, han kan inte Puss ... än.

Shoppingen på Hööks

Hade tänkt köpa Magic Brush, men dem var slut, och skulle inte komma in fören slutet på nästa vecka, och jag har trots allt en timme till Jönköping, så jag ska beställa från nätet istället.

Men det jag köpte var i alla fall en till grimma till Grinde. Den var lite luddig också så den kan han nog ha nu i vinter om det blir extremt kallt.


Ursäktar för allt hår på golvet, men mina djur fäller just nu ...

Hade först tänkt att ta en likadan grimma som han har nu, fast i en annan färg. Men sen när jag såg den här snygga grimman så valde jag den i stället. Om den blir smutsig eller går sönder på vintern, så har jag ändå en muff som jag kan sätta på den andra grimman.

Köpte grimman på Hööks för 69 kronor.

Maja

Nu undrar ni förstås vem Maja är, och det ska jag berätta för er!

Maja är ett 4-årigt sto som kommer från Lettland (där också min prins kommer ifrån) och vi hämtade henne på Visingsö i onsdags men jag var inte med.

I alla fall, ridskolan har då köpt henne. Alltså har vi inte längre fyra hästar, utan nu har vi fem! Och för mig är det stort.

Hon är en riktig skönhet att se, har nog redan över 100 bilder på henne haha.


Har massa bilder på den här übersöta tjejen!

Det här är en häst jag kan stå och titta på i flera timmar utan att tröttna, hon är så himla fin. Det finns bara en häst som är finare, och det är min älskade Grindevits såklart.

Finaste Grindevits

Kan inte beskriva med ord hur mycket jag älskar den här hästen, har säkert skrivit det här tusen gånger men han är verkligen speciell, han är så unik och jag älskar honom så sjukt mycket!


Finast i världen.

Idag hade jag tänkt att ni ska få se vad jag köpte på Hööks, sen ska ni få se en fin sak också!

Grinde igårNu är det inte så många dagar kvar på semestern för ridskolehästarna, och när Grinde kommer hem ska han duschas. Han är ju väldigt skitig nu!

3 Charmiga bilder

Jag avslutar dagen med de här tre charmiga bilderna på Pixen.Vi har haft lite småproblem med Pix nu, jag skulle ta tag i honom för att vi skulle spraya på flugspray (vi sprayar först i borsten) och han ville inte bli fångad, så jag hängde på som ett plåster och till sist när jag fick tag i honom lugnade han ner sig lite, för att sen slita sig.

Han har alltid haft en stor rädsla för sprayljud, men nu har han blivit extrem, men det är väl något man får träna bort eller så.

Skav

Förlåt för den kassa och ojämna uppdateringen idag, men sitter och läser inlägg på bloglovin för fullt, har ju missat ganska mycket när jag vart hos pappa, och har nu över 1200 inlägg att läsa igen ...
Förra gången tog det fyra dagar, så hoppas att det går lite fortare den här gången.

Men i alla fall, var nere i sommarhagen innan och tittade till Grinde, och han hat fått skav av flughuvan nu ... Så idag blev det att sätta på sådana där remsor eller vad det heter.


Grinde har ju nästan ingen pannlugg och Miami har pannlugg så det räcker och blir över, så det blev ett litet byte.


Så fick det bli! Det är lite oroligt i hagen nu (orsaken kommer ni få veta ikväll) och snart ska jag och min kompis cykla ner och spraya in alla hästar med flugspray, min mamma och en annan tjej kommer med också och hjälper till och ser till så att inget händer.

Mot stallet

Nu ska jag och mamma strax bege oss mot stallet, alltid lika kul!
Bara att det inte är några hästar där just nu, men Bullen och Smulan är ju där.

Funderar på om jag ska putsa Grindes träns riktigt noga, men får se hur det blir med det ...
Igår när jag kom hem från pappa så åkte vi först till Hööks (vad jag handlade kommer senare) och sen åkte vi till Ikea och köpte 30 påsar, alla som såg oss måste nog ha tyckt att vi var heltokiga, sen köpte vi persienner också till klubben.

Har en jätterolig nyhet att berätta också, känns verkligen som att allt håller på att ordna upp sig nu efter allt kaos! Men mer om det ikväll.


Min fina.

Hemma

Nu när jag har varit hos min pappa på semester så har jag saknat min älskade Grindevits riktigt mycket faktiskt, man märker ju verkligen hur mycket han betyder för mig.

Kunde därför inte hålla mig igår, kom hem ca. kvart i fem från pappa och sen vid 18.00 var det kalas som gällde och efter det så åkte jag och mamma till sommarhagen, och ja. Grinde var lika fin som vanligt, som jag saknat honom!
Jag gick mot honom och han kom gåendes mot mig, även om Miami gick först så känns det ändå speciellt.


Två snyggingar!

Snyggt

Titta på det här schabraket, ursnyggt! Älskar färgen.


Älskar färgen, så underbar! Ni hittar allt här.
En pike i liknande färg, mums på det!

Tjockis

De hästarna som alltid brukar bli fetast på sommarbetet är Pix och Fritte. Haha, det har alltid varit dem.

Såhär ser Fritte ut än så länge:

Riktigt rund om magen!

Wunderbar

Åh, vilken underbar tröja jag hittade! Dock är priset inte lika underbart ...


Så snygg!

Om ni har pengar och vill ha tröjan finns den här för 1 198 kronor.
Det finns så mycket saker jag vill ha nu, det värsta är att allt jag vill ha kostar ganska mycket ... Men jag prioriterar Grinde först, och köper hellre massa saker till honom än mig, så får se om den här tröjan någon gång kommer vara hemma hos mig. Kanske om jag vinner på lotto eller något?

FF

Idag står inte FF för FailFritte, utan för FinFritte.
Han är ju megasöt på de här bilderna:

Haha, titta hans mun! Så härlig, dock är inte kvaliten så bra när man laddar upp den här på blogg.se.


Någonting man aldrig borde kunna göra

Seriöst, det här kan man aldrig och kommer aldrig kunna göra det med Fritte!

Grinde var helt enkelt trött, sur, grinig? Vad vet jag men han var inte som vanligt i alla fall haha.

Haha, här håller jag dock ner läppen lite.

Men jag tänkte ge honom en liten morotsbit (den han har i munnen) men han ville inte ha, och hans läpp hängde så stoppade helt enkelt in moroten, men då bara låg den där. Haha, har aldrig varit med om något liknande. Fast senare åt han upp den, men det tog en stund. Om det hade vart Fritte som fått moroten hade den varit slut lika fort som jag blinkade.

HissJag ska hissa de här snygga skydden, tycker om färgglada skydd och de här skydden finns i flera olika färger.

1.

2.

3.

4.

5.

Vilken färg på skydden tycker ni är snyggast?
Själv vet jag inte. Det beror ju ganska mycket på hur hästen ser ut, kan ju inte tänka mig att de vita skydden ser bra ut på en vit häst. Dock är jag sugen på de blåa skydden, om Grinde har de skydden på sig, mums!

Det som är bra med de här skydden är de inte är så farligt dyra heller, 199 kronor här.

Vilken färg på skydden är snyggast?

Free web poll

Räddaren i nöden

Pix är verkligen räddaren i nöden för alla!
Än så länge har han räddat Miami och Fritte i alla fall. För när Miami inte hade på sig sin flughuva stod hon bakom Pix (fast i och för sig står hon bakom Pix även om hon har flughuva på sig ...) och när Fritte inte hade på sig sin flughuva så stod han bakom Pix. Jag vet inte om Grinde stod bakom Pix när han inte hade på sig sin flughuva?

Men ja, Pix är helt enkelt räddaren i nöden.Kanske ska säga att Pix hjälper Fritte bort med äckliga flugor också.

Hur viktigt?

Hur viktigt tycker ni det är att ta hand om sin utrustning?

Jag själv tycker det är väldigt viktigt, så utrustningen håller sig fin, ren och fräsch.
Just nu är jag inte så duktig på att putsa Grindes sadel och träns, men det är ju för att hästarna går på sommarbete nu och sen är jag helt enkelt lat. Men till hösten ska jag skärpa till mig med hela mitt liv, och ha mer ordning på allt och då ska jag återgå till att putsa Grindes träns minst en dag i veckan och putsa sadeln en gång i månaden.Just nu bryr sig nog inte Grinde särskilt mycket om sin utrustning, men till hösten så kommer han garanterat göra det ... Men då ska han ha den mest välputsade sadel och träns av alla ridskolehästar, hehe!

Hästarna i sina flughuvor

Tyvärr är inte Fritte med på bild då han envisas med att ta av flughuvan och smutsa ner den hela tiden.


Pix.

Grinde.

Miami.

Antingen är flughuvornas öron för stora, eller så har hästarna för små öron. Haha, men Pix är ju mini, men Grinde har faktiskt små öron, gulligt!
Men flughuvan sitter bäst på Miami tycker jag! Fast nu menar jag bara om öronen, Miamis flughuva är lite dum och åker ner och strular, den som sitter bäst i helhet är Grindes, för Pix är lite för stor och åker av ganska lätt, Miamis åker ner, men Grindes sitter kvar.

Galen, han är galen i gräs

Här kommer några bilder på min fina som är helt galen, galen i gräs!


Utfryst

Grinde, Pix och Miami är mörka hästar. Fritte är ljus. Harpo var ljus, men han är inte kvar längre.

Så Fritte är den enda ljusa bland hästarna nu, det gör att han blir lite utstött. Så jag hoppas att det kommer en ljus häst till ridskolan snart, det skulle vara rena helvetet om det kommer flera hästar och alla är mörka.

Även om Fritte inte är min favorithäst (när han är dum hehe) så tycker jag synd om honom och vill ge honom tusen kramar och pussar varje gång jag är nere vid sommarhagen. För varje gång han närmar sig Pix så står Miami där och lurar och jagar iväg honom. Och om han går till Grinde så brukar oftast Grinde stå still, men så fort han går till Miami och Pix igen så kommer Miami och jagar iväg Fritte.

Det gör lite ont i hjärtat att se Fritte, som är så stor och stark, bli så utfryst.


Älskade, älskade Fritte, saknar sin älskade Harpo.

Jag dör ...


Kärlekkärlekkärlek.

Den här ridbyxan är nog den snyggaste jag sett på länge. Tycker verkligen den är jättesnygg!
Men svart och rött sitter aldrig fel, älskar till exempel när svarta hästar har röd utrustning.

Den här otroligt snygga ridbyxan hittar ni här för 749 kronor.

Behöver jag ens fråga det här? Men ...
Hiss eller Diss?

Hiss eller Diss till den svart/röda ridbyxan?


FreePollKit.com

RSS 2.0